Menu weselne

W 2014 ROKU PRZYGOTOWALIŚMY DLA PAŃSTWA PROMOCJĘ!!!

 PROFESJONALNY BARMAN DO OBSŁUGI BARKU ALKOHOLOWEGO –  GRATIS!!!
WYSTRÓJ SALI –GRATIS!!!
 

Restauracja Megawat to wymarzone miejsce dla zorganizowania kameralnego przyjęcia weselnego. Dysponujemy salą restauracyjna mogącą pomieścić do 80 osób z salą taneczną.

Zestaw dań weselnego przyjęcia  ustalamy wspólnie z Państwem. Ceny za przyjęcia weselne obejmują kompletne menu, obsługę kelnerska, dekoracje oraz udostępnienie lokalu do samego rana.

w

Zapewniamy miłą i profesjonalną obsługę imprezy. W sezonie letnim zapewniamy możliwość skorzystania z naszego pełnego zieleni ogródka.

MENU I

ZUPA

–  ROSÓŁ Z MAKARONEM

 

DANIE GŁÓWNE: [DESKI MIĘS, CZTERY POZYCJE DO WYBORU] – 3 porcje na osobę

– KOTLET SCHABOWY Z PIECZARKAMI

– KOTLET  SZWAJCARSKI

– KOTLET DEWOLAY

– ZRAZ WOŁOWY ZAWIJANY

– WYKRĘTASKI Z KURCZAKA

– PIECZEŃ W SOSIE KURKOWYM
– ROLADKI Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

– POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z GRILLA Z MASŁEM SMAKOWYM

– KARCZEK W TOWARZYSTWIE BOCZKU I JABŁKA

– ROLADA SCHABOWA NADZIEWANA POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ ZE ŚLIWKAMI I CZOSNKIEM

– FILET Z DROBIU W PARMEZANOWEJ SKÓRCE

– UDA DROBIOWE FASZEROWANE

 

SOSY:[DWA DO WYBORU]:

– TZATZYKI

– CHRZANOWY

– PIECZENIOWY

– GRZYBOWO-ŚMIETANOWY

– CZOSNKOWY

 

TRZY RODZAJE DODATKÓW DO WYBORU:

– ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM

– KLUSKI ŚLĄSKIE

– FRYTKI

– TALARKII

– ZIEMNIACZANE PUREE Z MASŁEM

 

SURÓWKI [CZTERY POZYCJE DO WYBORU]:

– KAPUSTA BIAŁA

– KAPUSTA ZASMAŻANA

– MODRA „ŚLĄSKA” KAPUSTA

– MIZERIA

– BURACZKI GOTOWANE

– MARCHEW Z JABŁKIEM

– SELER Z RODZYNKAMI

– POR, MARCHEW, JABŁKA, OLIWA Z OLIWEK

– WARZYWA GOTOWANE NA PARZE

– MARCHEW Z  GROSZKIEM

 

ZAKĄSKI:

ZIMNA PŁYTA:

– WYROBY SWOJSKIE

– MIĘSA PIECZONE

– GALARETKA Z NÓŻEK

– SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE

– ROLADKI SZYNKOWE FASZEROWANE PASTA CHRZANOWĄ W GALARECIE

– TYMBALIKI DROBIOWE

 

 TRZY RODZAJE PRZYSTAWEK  DO WYBORU:

– ŚLEDŻ W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM

– ŚLEDŻ Z OGÓRKIEM ZIELONYM I CEBULĄ

– ŚLEDŻ Z CZERWONYMI BURACZKAMI, JAJKIEM I ŻÓŁTYM SEREM

– ROLMOPSY

– JAJKA FASZEROWANE

– SAŁATKA JARZYNOWA

– SAŁATKA Z GRILLOWANYMI KAWAŁKAMI KURCZAKA Z KUKURYDZĄ, CZERWONĄ FASOLĄ W SOSIE MAJONEZOWO-ZIOŁOWYM

+

– PIECZYWO MIESZANE

– MASŁO

 

DESER [JEDNA POZYCJA DO WYBORU]:

– PUCHAR LODÓW OWOCOWYCH Z BITĄ ŚMIETANĄ , OWOCAMI I POLEWĄ OWOCOWĄ

– SZARLOTKA NA SOSIE WANILIOWYM Z GAŁKĄ LODÓW I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ

+

– CIASTO

– OWOCE

 

PIERWSZA KOLACJA GORĄCA [DWIE POZYCJE DO WYBORU]:

DESKI MIĘS:

– ŻEBERKA Z ZALEWY MIODOWEJ

– GOLONKA PO BAWARSKU

– PAŁKI Z KURCZAKA NA OSTRO

– KARCZEK WE FRANCUSKIM CIEŚCIE

– SZSZŁYK WIEPRZOWY LUB DROBIOWY

– FILET Z KURCZAKA GRILOWANY

+

–  KAPUSTA ZASMAŻANA

– TOSTY Z MASŁEM CZOSNKOWO-KOPERKOWYM

– SOSY [BARBECUE, CHRZAN, MUSZTARDA]

 

 DRUGA GORĄCA KOLACJA [JEDNA DO WYBORU]:

– BOEUF STROGONOFF PODANY Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI

– POTRAWKA Z DROBIU Z WARZYWAMI PODANA Z RYŻEM

– BIGOS PO STAROPOLSKU PODANY Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I PIECZYWEM

 

 TRZECIA GORĄCA KOLACJA [JEDNA DO WYBORU]:

– FLACZKI WIEPRZOWO-WOŁOWE + PIECZYWO

– BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKIEM FRANUSKIM

– ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ + PIECZYWO

 

 NAPOJE GORĄCE [BEZ OGRANICZEŃ]:

– KAWA  ROZPUSZCZALNA, PARZONA PO TURECKU

– HERBATA LIPTON

 

W/W CENA MOZE ULEC ZMIANIE DO MOMENTU PODPISANIA UMOW.

  • PRZYJĘCIE WESELNE TRWA DO GODZINY 4.00
  • KOSZT NASTEPNEJ GODZINY TRWANIA PRZYJECIA 500 ZŁ, DWA TYGODNIE PRZED PRZYJECIEM POBIERANA JEST ZALICZKA NA POCZET DODATKOWYCH GODZIN W WYSOKOSCI 500 ZŁ.
  • POWYŻSZE MENU NIE STANOWI OFERTY HANDLOWEJ W ROZUMIENIU KODEKSU CYWILNEGO.

 

Ciasto, napoje, alkohol we własnym zakresie lub rozliczane wg osobnej umowy.

Napoje roznoszone w dzbanach, uzupełniane na bieżąco.

Ubranie sali oraz stołu Państwa Młodych 1000 zł ( balony, szale podwieszone pod sufitem, wystrój za stolikiem Państwa Młodych)

 

POPRAWINY W CENIE 40 ZŁ/OS