Menu na chrzciny – cennik

Menu przykładowe na imprezę CHRZCINY 90zł/os

 

OBIAD

ZUPA

–  ROSÓŁ Z MAKARONEM

 

DANIE GŁÓWNE: [DESKI MIĘS, CZTERY POZYCJE DO WYBORU – 2,5 p/os]

– KOTLET SCHABOWY Z PIECZARKAMI

– KOTLET  SZWAJCARSKI

– KOTLET DEWOLAY

– ZRAZ WOŁOWY ZAWIJANY

– WYKRĘTASKI Z KURCZAKA

– PIECZEŃ W SOSIE KURKOWYM
– ROLADKI Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

– POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z GRILLA Z MASŁEM SMAKOWYM

– KARCZEK W SOSIE PIECZENIOWYM

– ROLADA SCHABOWA NADZIEWANA POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ ZE ŚLIWKAMI I CZOSNKIEM

– FILET Z DROBIU W PARMEZANOWEJ SKÓRCE

– UDA DROBIOWE FASZEROWANE

 

SOSY:[DWA DO WYBORU]:

– TZATZYKI

– CHRZANOWY

– PIECZENIOWY

– GRZYBOWO-ŚMIETANOWY

– CZOSNKOWY

 

TRZY RODZAJE DODATKÓW DO WYBORU:

– ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM

– KLUSKI ŚLĄSKIE

– FRYTKI

– RYŻ

– KASZA GRYCZANA

– TALARKII

– ZIEMNIACZANE PUREE Z MASŁEM

 

SURÓWKI [TRZY POZYCJE DO WYBORU]:

– KAPUSTA BIAŁA

– KAPUSTA ZASMAŻANA

– MODRA „ŚLĄSKA” KAPUSTA

– MIZERIA

– BURACZKI GOTOWANE

– MARCHEW Z JABŁKIEM

– SELER Z RODZYNKAMI

– POR, MARCHEW, JABŁKA, OLIWA Z OLIWEK

– WARZYWA GOTOWANE NA PARZE

– MARCHEW Z  GROSZKIEM

 

 DESER [JEDNA POZYCJA DO WYBORU]:

– PUCHAR LODÓW OWOCOWYCH Z BITĄ ŚMIETANĄ , OWOCAMI I POLEWĄ OWOCOWĄ

– SZARLOTKA NA SOSIE WANILIOWYM Z GAŁKĄ LODÓW I POLEWĄ CZEKOLADOWĄ

+

– CIASTO

– OWOCE

 

ZAKĄSKI (WSZYSTKIE):

ZIMNA PŁYTA:

– WYROBY SWOJSKIE (wykwintne szynki, pieczony pasztet, ogórki, smalec własnej roboty)

– MIĘSA PIECZONE

– SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE

– ROLADKI SZYNKOWE FASZEROWANE PASTA CHRZANOWĄ W GALARECIE

– TYMBALIKI DROBIOWE  (zimne nóżki)

 

 TRZY RODZAJE PRZYSTAWEK  DO WYBORU:

– ŚLEDŻ W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM

– ŚLEDŻ Z OGÓRKIEM ZIELONYM I CEBULĄ

– ŚLEDŻ Z CZERWONYMI BURACZKAMI, JAJKIEM I ŻÓŁTYM SEREM

– ROLMOPSY

– JAJKA FASZEROWANE

– SAŁATKA JARZYNOWA

– SAŁATKA Z GRILLOWANYMI KAWAŁKAMI KURCZAKA  W SOSIE  MAJONEZOWO-ZIOŁOWYM

– SAŁATKA GRECKA (Z SEREM FETA)

– SAŁATKA Z POMIDORÓW I OGÓRKÓW KISZONYCH Z CEBULKĄ

– RYBA PO GRECKU

– PSTRĄG W GALARECIE

+

– PIECZYWO MIESZANE

– MASŁO

 

GORĄCA ZUPA NA ZAKOŃCZENIE [JEDNA DO WYBORU]:

– FLACZKI WIEPRZOWO-WOŁOWE + PIECZYWO

– BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKIEM FRANUSKIM

– ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ + PIECZYWO

 

NAPOJE GORĄCE [BEZ OGRANICZEŃ]:

– KAWA  ROZPUSZCZALNA, PARZONA PO TURECKU

– HERBATA LIPTON

 

W/W CENA MOZE ULEC ZMIANIE DO MOMENTU PODPISANIA UMOW.

POWYŻSZE MENU NIE STANOWI OFERTY HANDLOWEJ W ROZUMIENIU KODEKSU CYWILNEGO.

 

 

Ciasto, owoce, napoje, alkohol we własnym zakresie lub rozliczane wg osobnej umowy.

Napoje roznoszone w dzbanach, uzupełniane na bieżąco.

 

Promocje nie łączą się.